Vegan Domácí těstoviny s kopřivovým špenátem

Všude se nám to krásně zelená, nevím co dříve jíst.Asi si otevřu i restauraci, kdo si dá dnešní menu?


Těstoviny:
100 g hladké mouky
cca 50 ml vody
1 lžička olivového oleje
špetka soli

Mouku promíchat se solí a přidat vodu smíchanou s olejem. Propracujeme, přidáme vodu pokud je třeba a necháme odpočinout.
Poté vyválíme, nakrájíme na tvary jaké chceme a dáme vařit do vroucí osolené vody.

Kopřivový špenát

Natrháme mísu kopřiv, spíše jen vrchní listy, stvoly obereme. Opláchneme, spaříme horkou vodou, nakrájíme na kousky.

Osmahneme cibulku, přidáme kopřivy, několik rajčátek a česnek dle chuti. Necháme chvilku změknout. Dokořeníme solí, pepřem, muškátovým květem, zalijeme rostlinným mlékem, zahustíme moukou dle výběru a lehce provaříme.

Smícháme s domácími těstovinami, a pak už jen utíkáme do úkrytu, aby nám něco zbylo.

Je to lahůdka. Mňamka

Facebook Komentáře

Jan

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *