Koláč s ovocem a drobenkou

Myrobalánový koláč

Koláč s drobenkou na který se hodí jakkékoliv ovoce, se kterým pečete. Švestky, meruňky, mirabelky, jablka… Záleží na vás, co si na něj dáte. Recept používám i při pečení v remosce.

V sezoně ovoce vždycky dostaneme chuť na nějaký ten koláč. Tenhle je rychlý a není pracný, zvládne ho každý. 🙂

My jsme ho dělali s myrobalány, ale je jen na vás, zda si ho uděláte se švestkami, meruňkami nebo třeba třešněmi a rybízem. Záleží co na zahrádce zrovna roste. 🙂

Suroviny na těsto:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g třtinového cukru
  • 250 g rostlinného mléka
  • 50 ml oleje
  • 1 lžíce Hrašky (může být vanilková nebo i obyčejná) smíchaná s 1 lžící vody
  • 1 prášek do pečiva nebo 3/4 lžičky jedlé sody

Suroviny na drobenku:

  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce kokosového tuku

Dále potřebujeme:

  • ovoce, které chcete vyskládat na koláč
  • skořici (lze vynechat)
  • cukr (nebo sirup) na posypání moc kyselého ovoce

Všechny suroviny na těsto smíchejte dohromady. Řídké těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech nebo na plech vyložený pečícím papírem. Já jsem pekla v remosce, vyložené pečícím papírem.

Na těsto vyskládejte vámi vybrané (omyté, vypeckované) ovoce v množství na které máte chuť. Já vždy zaplním celou plochu. Pokud máte kyselejší ovoce, posypte ho ještě cukrem nebo pokapte sirupem a posypte skořicí. Poté celé posypte drobenkou a dejte péct. Pečte cca 30 – 45 min při 180°C.

O tomto diskutuje “Koláč s ovocem a drobenkou

  1. Radka Konupková napsal:

    Moc děkuju za tenhle recept, akorát jsem ho dopekla a vypadá úžasně a je jednoduchej na přípravu což je pro mě super, je to první koláč jakej jsem pekla, jenom čekám až vychladne abysme ho mohli ochutnat 🙂 mějte se hezky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *