Francouzská cibulová polévka

francouzska cibulova polevka cibulacka vegan parmezan vyvar francie

Cibulačku ve francouzském provedení mi poprvé uvařil můj bráška, od té doby si jí občas uděláme také. Francie vítej v naší kuchyni. 🙂

🌱3 polévkové lžíce olivového oleje 🌱6 velkých žlutých cibulí nakrájet na tenké plátky 🌱2 stroužky česneku rozmačkat 🌱1/2 šálku čerstvého tymiánu, hrubě nasekaný 🌱3/4 šálku kvalitního červeného vína nebo lze nahradit vinným octem v poměru 125 ml vývaru=1 lžička vinného octa 🌱2 litry připraveného zeleninového vývaru 🌱sůl a pepř dle chuti 🌱Vegan parmazán Ve velkém hrnci nechte na oleji zpěnit cibuli a česnek. Přidejte tymián. Snižte teplotu a pokračujte ve vaření po dobu přibližně 30 minut, občas promíchejte, dokud cibule nezačne být hnědá. Přidejte víno a vařte na střední teplotu po dobu 3-5 minut. Přidejte vývar, sůl a pepř. Polévku nalévejte do teplých talířů a servírujte s opečeným chlebem, posypaným vegan sýrem nebo parmazánem. Sýr nechte na chlebu rozpustit a nebo ho opečte i se sýrem.🙋

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *