Cheesecake s broskvemi a tofu tvarohem

cheesecake dezert tofu tvaroh tvarohem broskvei broskve dort zakusek vegan

Tofu cheesecake se skládá ze 3 vrstev.

Těsto na základ – korpus: 

  • 1 hrnek mouky
  • 3 lžíce datlového sirupu
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/2 hrnku goji
  • 1/2 hrnku rozinek
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce vlažné vody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva

Sladký tofu tvaroh:

  • 600 g tofu natural
  • 6 lžic oleje
  • 4 lžíce datlového sirupu
  • 4 lžíce vanilkového pudinku (prášek)
  • šťáva z 1 citronu
  • kúra z 1/2 citronu
  • šťáva z 1 pomeranče
  • kúra z 1/2 pomeranče

Ovocná vrstva:

  • 1 velká konzerva broskví cca 600 – 800 g
  • voda
  • 6 vrchovatých lžic vanilkového pudinku (prášek)

Ostatní:

  • 4 větší zralé banány

Postup:

Rozinky a goji dáme do mixéru, přidáme olej a vodu a rozmixujeme  na kaši.

V míse smícháme mouku, sirup, kakao a prášek do pečiva. Do sypké směsi vlijeme rozmixovanou kaši a vypracujeme pevné nelepivé těsto. Dortovou formu o průměru 30 cm vyložíme pečícím papírem.

Těsto napěchujeme do formy a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů (horkovzdušná). Pečeme zhruba 15 minut.

Než se korpus upeče, připravíme sladký tofu tvaroh.

Tofu se sirupem dáme do mixéru a za stálého šlehání opatrně vlijeme olej, šťávu a kúru z citronu i z pomeranče a nakonec vsypeme pudinkový prášek.

Předpečený korpus vyndáme z trouby, vlijeme na něj připravený sladký tofu tvaroh. Na něj poskládáme na kolečka nakrájený banán, který jemně vtlačíme do krému.

Vrátíme do trouby na cca 10 minut. Poté by tvaroh měl být pevný na dotek. Vyndáme z trouby a necháme ve formě.

Ovoce z konzervy i s tekutinou rozmixujeme dohladka. Vmícháme pudinkový prášek, přelijeme do hrnce a přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile začne směs tuhnou, opatrně ji nalijeme na předpečený koláč.

Necháme zcela vychladit (nejlépe do druhého dne).

Poté vyndáme z formy, odstraníme pečící papír a podáváme.

Pokud máte čerstvou meduňku nebo mátu, doporučuji ještě dozdobit. 😘

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *