Tenhle cheesecake si nás získal na plné čáře, připravujeme si ho docela často a dělíme se o něj s vámi. Určitě ho vyzkoušejte. Super je i z jinými druhy ovoce. 🙂
Tofu cheesecake se skládá ze 3 vrstev.
Těsto na základ – korpus:
- 1 hrnek mouky
- 3 lžíce datlového sirupu
- 1 lžíce kakaa
- 1/2 hrnku goji
- 1/2 hrnku rozinek
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce vlažné vody
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
Sladký tofu tvaroh:
- 600 g tofu natural
- 6 lžic oleje
- 4 lžíce datlového sirupu
- 4 lžíce vanilkového pudinku (prášek)
- šťáva z 1 citronu
- kúra z 1/2 citronu
- šťáva z 1 pomeranče
- kúra z 1/2 pomeranče
Ovocná vrstva:
- 1 velká konzerva broskví cca 600 – 800 g
- voda
- 6 vrchovatých lžic vanilkového pudinku (prášek)
Ostatní:
Postup:
Rozinky a goji dáme do mixéru, přidáme olej a vodu a rozmixujeme na kaši.
V míse smícháme mouku, sirup, kakao a prášek do pečiva. Do sypké směsi vlijeme rozmixovanou kaši a vypracujeme pevné nelepivé těsto. Dortovou formu o průměru 30 cm vyložíme pečícím papírem.
Těsto napěchujeme do formy a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů (horkovzdušná). Pečeme zhruba 15 minut.
Než se korpus upeče, připravíme sladký tofu tvaroh.
Tofu se sirupem dáme do mixéru a za stálého šlehání opatrně vlijeme olej, šťávu a kúru z citronu i z pomeranče a nakonec vsypeme pudinkový prášek.
Předpečený korpus vyndáme z trouby, vlijeme na něj připravený sladký tofu tvaroh. Na něj poskládáme na kolečka nakrájený banán, který jemně vtlačíme do krému.
Vrátíme do trouby na cca 10 minut. Poté by tvaroh měl být pevný na dotek. Vyndáme z trouby a necháme ve formě.
Ovoce z konzervy i s tekutinou rozmixujeme dohladka. Vmícháme pudinkový prášek, přelijeme do hrnce a přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile začne směs tuhnou, opatrně ji nalijeme na předpečený koláč.
Necháme zcela vychladit (nejlépe do druhého dne).
Poté vyndáme z formy, odstraníme pečící papír a podáváme.
Pokud máte čerstvou meduňku nebo mátu, doporučuji ještě dozdobit. 😘