Pikantní grilované špízy

grilovani gril sojove medailonky veganz soja platky maso vegan obchod veganobchod vegan felicity veganfelicity steak rostlinna strava rostlinne alternativa masa bez lepku bezlepkove

Znáte to, přijdete na zahradní párty a začne klasická diskuse: A co jíš, když jsi vegan? A co si dáš na gril? Já bych nic bez masa jíst nemohla. A všechno veganský jídlo je stejně drahý.

Zkuste kamarádům připravit pikantí grilované špízy vyrobené ze sójových medailónků. Jsou chutné a křupavé a cena sójového masa je opravdu velmi nízká. Ukažte všem, že jste král/ovna zahradní grilovací párty, i když nemáte s sebou zrovna žádnou vymazlenou vegan klobásku nebo jiné grilovací mňamky. Sesbírejte na zahrádce zeleninku vhodnou na grilování a jdeme na to. 🙂

Pikantní grilované špízy

Pro grilovací špízy

  • 100  g Veganz sójové medailony
  • 1  l zeleninového vývaru
  • Koktejlová rajčata podle potřeby
  • Další zeleninu dle vaší chuti: cibule, cuketa, paprika
  • namočené špejle, nebo jehly na špízy

Pro pikantní marinádu

  • 1 cibule červená
  • 5  lžic rostlinného oleje
  • 3  lžíce vody
  • 3  polévkové lžíce rajčatové pasty, protlaku nebo kečupu
  • 1  lžíce hořčice
  • 1  polévková lžíce sojové omáčky
  • 1  polévková lžíce česneku
  • 1  lžíce kajenského pepře
  • 1  lžička italských bylinek
  • ½  lžičky uzené papriky nebo tekutého kouře

Nejprve uvařte sójové medailónky v zeleninovém vývaru po dobu 10 minut. Potom je opatrně vyjměte a nechte je krátce vychladnout.

Jakmile sójové medailónky vychladly, vymačkejte je pomocí čisté kuchyňské utěrky. Důležité je, abyste vodu vymačkali pořádně, aby se do sojového masa mohla lépe vsáknout marináda.

V misce smíchejte všechny ingredience na marinádu a přidejte sójové medailónky, pořádně je směsí obalte. Poté misku zakryjte a nechte marinovat minimálně 30 minut. Čím delší dobu marinujete, tím budete mít intenzivnější je chuť.

Nakonec napichujte na špízy střídavě zeleninu a marinované sójové medailony (celé nebo pokrájejte na menší kousky). Hotové špízy připravte na grilu nebo na pánvi.

🇪🇳

Spicy grilled skewers

You know it, you come to the garden party and the classic discussion begins: And what do you eat when you’re vegan? And what do you put on the grill? I couldn’t eat anything without meat. And all vegan food is just as expensive.

Try to prepare your spicy grilled skewers made of soy medallions. They are tasty and crispy and the price of soy meat is really very low. Show everyone that you are the king of a garden barbecue party, even if you don’t have any vegan sausage or other barbecue yummy with you. Collect vegetables in the garden suitable for grilling and let’s go.

For grill skewers

  • 100 g Veganz soy medallions
  • 1 l vegetable stock
  • Cocktail tomatoes as needed
  • Other vegetables to your liking: onion, zucchini, pepper
  • soaked skewers or skewers needles

For spicy marinade

  • 1 onion red
  • 5 tablespoons vegetable oil
  • 3 tablespoons of water
  • 3 tablespoons of tomato paste, puree or ketchup
  • 1 tablespoon mustard
  • 1 tablespoon soy sauce
  • 1 tbsp of garlic
  • 1 tablespoon cayenne pepper
  • 1 tsp Italian herbs
  • ½ teaspoons of smoked pepper or liquid smoke

First, cook the soy medallions in the vegetable stock for 10 minutes. Then carefully remove them and allow them to cool briefly.

Once the soy medallions have cooled down, squeeze them with a clean kitchen towel. It is important that you squeeze the water properly so that the marinade can soak up the soy meat.

In a bowl, mix all the ingredients for the marinade and add the soy medallions, wrap them well. Then cover the dish and let it marinate for at least 30 minutes. The longer you marinate, the more intense the taste will be.

Finally, skewer vegetables and marinated soy medallions (whole or cut into smaller pieces) on skewers. Prepare ready-made skewers on the grill or in a pan.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *