Domácí těstoviny s kopřivovým špenátem

Všude se nám to krásně zelená, nevím co dříve jíst. 🙂 Asi si otevřu restauraci, kdo si dá dnešní kopřivové menu? 

  • 100 g hladké mouky
  • cca 50 ml vody
  • 1 lžička olivového oleje
  • špetka soli

Mouku promíchat se solí a přidat vodu smíchanou s olejem. Propracujeme, přidáme vodu pokud je třeba a necháme odpočinout. Poté vyválíme, nakrájíme na tvary jaké chceme a dáme vařit do vroucí osolené vody.

Kopřivový špenát

  • kopřivy
  • cibulka, česnek
  • rajčátka
  • rostlinné mléko
  • mouka na zahuštění
  • sůl, pepř, muškátový květ

Natrháme mísu kopřiv, spíše jen vrchní listy, stvoly obereme. Opláchneme, spaříme horkou vodou, nakrájíme na kousky. Osmahneme cibulku, přidáme kopřivy, několik rajčátek a česnek dle chuti. Necháme chvilku změknout. Dokořeníme solí, pepřem, muškátovým květem, zalijeme rostlinným mlékem, zahustíme moukou dle výběru a lehce provaříme. Smícháme s domácími těstovinami, a pak už jen utíkáme do úkrytu, aby nám něco zbylo.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *