Polévka z fazolových lusků

1 cibule
3 stroužky česneku
4 brambory
450 g zelených fazolových lusků
250 ml sojové nebo rýžové smetany
hladká mouka
2-3 lžíce sušené sladké papriky
cukr, sůl, pepř
bobkový list
olej, ocet
voda

Cibulku osmažíme na oleji, přidáme česnek nakrájený na plátky, sušenou papriku (dle toho kolik máme rádi), pepř, bobkový list a necháme chvilku rozvonět. Poté přidáme 2 lžíce hladké mouky, osmahneme a zalijeme asi 1 litrem vody.

Přidáme nakrájené brambory, fazolové lusky, osolíme a necháme vařit do změknutí. Mezitím si uděláme jíšku, kterou polévku lehce zahustíme. Dále polévku ochutíme octem, cukrem a solí a zalijeme smetanou. Necháme chvíli provařit a můžeme jíst.
Polévka je lepší uleželá další den.

Facebook Komentáře

Jan

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *