Mrkvová buchta s vanilkovou Hraškou

Mrkev je v našich končinách levná surovina ze které připravíte spoustu skvělých receptů a dá se s ní i skvěle péct.

375 g polohrubé mouky 3 lžičky jedlé sody (nebo prášek do pečiva) 1 lžička mletého zázvoru 1 lžička strouhaného muškátového oříšku 1/2 lžičky soli 250 ml rostlinného oleje 250 g hnědého cukru 60 g vanilkové Hrašky smíchané se 120 ml vody 300 g strouhané mrkve 2 lžíce slunečnicových semínek (lze vynechat) 100 g strouhané hořké čokolády (lze vynechat)
Troubu předehřejeme na 180°C. Do mísy prosijeme mouku, přidáme jedlou sodu, zázvor, muškátový oříšek a sůl, slunečnici, čokoládu a mrkev. Hraškovou směs, olej a cukr vyšleháme v další míse. Smícháme se suchými ingrediencemi. Nalejeme do formy, a pečeme cca 70 minut. Zda je pečené poznáme zapíchnutím špejle, musí zůstat suchá. Pečenou buchtu necháme vychladnout a až poté ji potíráme polevou a dáme do lednice chladit. Poleva: 1 vanilkový nebo čokoládový pudink 350 ml rostlinného mléka 1 Tofu natur (přebytečnou vodu vymačkat) cca 2-4 lžíce kokosového oleje Cukr na doslazení Pudink svaříme s mlékem. Necháme zcela vystydnout. Tofu rozmixujeme v mixéru, přidáme hotový pudink, 2 lžíce kokosového oleje a rozmixujeme do hladka. Zdá-li se nám příliš tekuté, přidáme ještě trochu kokosového oleje. Dosladíme dle chuti. K čokoládovému pudinku přidáme ještě trochu kakaa a strouhané čokolády.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *