Mrkvová buchta

375 g polohrubé mouky
3 lžičky jedlé sody (nebo prášek do pečiva)
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička strouhaného muškátového oříšku
1/2 lžičky soli
250 ml rostlinného oleje
250 g hnědého cukru
60 g vanilkové Hrašky smíchané se 120 ml vody
300 g strouhané mrkve
2 lžíce slunečnicových semínek (lze vynechat)
100 g strouhané hořké čokolády (lze vynechat)

Troubu předehřejeme na 180°C.
Do mísy prosijeme mouku, přidáme jedlou sodu, zázvor, muškátový oříšek a sůl, slunečnici, čokoládu a mrkev.

Hraškovou směs, olej a cukr vyšleháme v další míse. Smícháme se suchými ingrediencemi.

Nalejeme do formy, a pečeme cca 70 minut. Zda je pečené poznáme zapíchnutím špejle, musí zůstat suchá.

Pečenou buchtu necháme vychladnout a až poté ji potíráme polevou a dáme do lednice chladit.

Poleva:

1 vanilkový nebo čokoládový pudink
350 ml rostlinného mléka
1 Tofu natur (přebytečnou vodu vymačkat)
cca 2-4 lžíce kokosového oleje
Cukr na doslazení

Pudink svaříme s mlékem. Necháme zcela vystydnout.

Tofu rozmixujeme v mixéru, přidáme hotový pudink, 2 lžíce kokosového oleje a rozmixujeme do hladka. Zdá-li se nám příliš tekuté, přidáme ještě trochu kokosového oleje.

Dosladíme dle chuti. K čokoládovému pudinku přidáme ještě trochu kakaa a strouhané čokolády.

Facebook Komentáře

Jan

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *