Rozmarýnová rýže s liškovou omáčkou

Lišky jsou chuťově výrazné a výborné houby, ze kterých připravíte jídla přímo slavností. Luxusní je z nich i polévka a nemusíte se jich bát.

Potřebujeme: Houby Lišky, čerstvou papriku, červenou cibuli, česnek, bílé víno, rostlinnou smetanu, olivový olej, sušenou papriku, sůl, pepř, rýži, rozmarýn, petrželku, zeleninový vývar nebo vodu Rýže: Na pánvi na olivovém oleji osmahneme trochu rozmarýnu, přidáme suchou rýži, osmahneme dokud nezbělá a zalijeme vodou jako obvykle, přidáme sůl a necháme vařit. Lišková omáčka: V hrnci rozehřejeme olivový olej, necháme na něm zesklovatět šalotku, přidáme na kostky nakrájenou papriku (čerstvá paprika dodá omáčce lehkost a svěžest) sušenou papriku a česnek na plátky. Podusíme doměkka, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Poté rozmixujeme, přidáme vodu nebo zeleninový vývar dle potřeby. Nakonec omáčku svaříme na potřebnou konzistenci, zahušťovat není potřeba. Lišky zprudka orestujeme na olivovém oleji, podlijeme omáčkou a necháme krátce provařit. Dosolíme, dopepříme… Před podáváním dokončíme jemně nasekanou petrželkou. Příloha rozmarýnová rýže. Mňamkám zdar.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *