Rozmarýnová rýže s liškovou omáčkou

Potřebujeme:
Houby Lišky, čerstvou papriku, červenou cibuli, česnek, bílé víno, rostlinnou smetanu, olivový olej, sušenou papriku, sůl, pepř, rýži, rozmarýn, petrželku, zeleninový vývar nebo vodu

Rýže:
Na pánvi na olivovém oleji osmahneme trochu rozmarýnu, přidáme suchou rýži, osmahneme dokud nezbělá a zalijeme vodou jako obvykle, přidáme sůl a necháme vařit.

Lišková omáčka:
V hrnci rozehřejeme olivový olej, necháme na něm zesklovatět šalotku, přidáme na kostky nakrájenou papriku (čerstvá paprika dodá omáčce lehkost a svěžest) sušenou papriku a česnek na plátky. Podusíme doměkka, zalijeme vínem a necháme vyvařit.

Poté rozmixujeme, přidáme vodu nebo zeleninový vývar dle potřeby. Nakonec omáčku svaříme na potřebnou konzistenci, zahušťovat není potřeba.

Lišky zprudka orestujeme na olivovém oleji, podlijeme omáčkou a necháme krátce provařit.
Dosolíme, dopepříme…

Před podáváním dokončíme jemně nasekanou petrželkou. Příloha rozmarýnová rýže.

Mňamkám zdar.

Facebook Komentáře

Jan

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *